Grad Kutina
Čišćenje
Čišćenje
Hrvatski srednji sloj ;)
Snimanje filma
Snimanje filma

Poštovani posjetitelji,

Naša web stranica je u postupku nadogradnje. Molimo Vas za još strpljenja da to odradimo do kraja. Sve što je do sada bilo dostupno na web stranici je i sada dostupno, a plan je još proširiti obavijesti.

S poštovanjem, Udruga Unuk

 

 U prostoru gradske uprave Grada Kutine održan je radni sastanak kutinskog gradonačelnika Zlatka Babića i Zdenka Lončarića, tajnika Udruge nezaposlenih u Kutini – UNUK sa predstavnicima udruge.Uputivši srdačnu dobrodošlicu, gradonačelnik Zlatko Babić je naglasio važnost pomaganja i pružanja pomoći starim, nemoćnim i teško bolesnim osobama, a dogovorena je i platforma za suradnju.radonačelnik Babić tom je prilikom podržao rad udruge rekavši kako su vrata Grada Kutine otvorena za sva pitanja i podršku aktivnostima UNUK-a, te da će se, sukladno mogućnostima, pomoći unaprjeđenju rada i aktivnosti ove udruge.

Tijekom prijema predstavnici UNUK-a informirali su gradonačelnika o aktivnostima koje provode u udruzi, ali su isto tako istaknuli i probleme s kojima se susreću. Tako su kao najveće probleme izdvojili  financiranje rada Udruge te očekuju snažnije financijsko praćenje svih jedinica lokalne samouprave na područjima na kojima djeluju kako Grad Kutina ne bi morala snositi većinu troškova.

Udruga nezaposlenih u Kutini od 12.svibnja 2015. godine provodi program "Pomoć u kući" uz financiranje Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Djelatnosti Programa usmjerene su na: obavljanje nabavke za domaćinstvo, pomoć u obavljanju kućanskih poslova i održavanju okućnice, pomoć u održavanju osobne higijene i brige o zdravlju, prijevoz do liječnika i drugih ustanova, druženje i psihosocijalna podrška, usluge posredovanja između korisnika i društvenih institucija u cilju ostvarivanja različitih prava.

Glavni ciljevi programa su širenje mreže socijalnih usluga  starijim i nemoćnim osobama te stvaranje preduvjeta za postizanje određenog stupnja neovisnog njihovog življenja uz istovremeno rješavanje problema dugotrajno nezaposlenih osoba na tržištu rada. Korisnicima se svaki mjesec pružaju usluge sukladne njihovim individualnim potrebama, a koje se odnose na obavljanje svakodnevnih životnih aktivnosti u njihovim kućanstvima i pomoć pri prevladavanju problema društvene izoliranosti. U Programu „Pomoć u kući“ zaposlene su 4 žene iz rizičnih skupina koje brinu o 38 korisnika.

Udruga nezaposlenih u Kutini osnovana je 2012. godine i djeluje na području gradova Kutina i Popovača te Općine Velika Ludina. Cilj Udruge je pružanje pomoći i ostvarivanje prava nezaposlenima, a naročito ženama iznad 40 godina starosti, samohranim majkama, duže nezaposlenim ženama  i ostalim nezaposlenim osobama kroz realizaciju vlastitih i drugih programa/projekata, kako bi se podigla njihova konkurentnost u traženju i dobivanju zaposlenja.

Izvor: www.kutina.hr