Grad Kutina
Čišćenje
Čišćenje
Hrvatski srednji sloj ;)
Snimanje filma
Snimanje filma

Poštovani posjetitelji,

Naša web stranica je u postupku nadogradnje. Molimo Vas za još strpljenja da to odradimo do kraja. Sve što je do sada bilo dostupno na web stranici je i sada dostupno, a plan je još proširiti obavijesti.

S poštovanjem, Udruga Unuk

Za nama je još jedna godina uspješnoga rada na programu „Pomoć u kući“.

Tijekom cijele godine unuk je brinuo svakodnevno o svojim starim, nemoćnim i teško bolesnim osobama kroz program Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, što ne bi mogli ostvariti bez svestrane pomoći našega Ministarstva, grada Kutine, te potpore od Sisačko-moslavačke županije.

Unuk je tijekom godine svakodnevno svim svojim korisnicima vršio dostavu jednog toplog obroka dnevno što je na godišnjoj razini oko 6500 (šest i pol tisuća porcija) kao i ostalih usluga pomoći u kući što je još dodatnih 5200 (pet tisuća dvjesto) usluga na godišnjoj razini.

Temeljem gore spomenutih brojki a obzirom da pokrivamo područje CZSS Kutine tj. Grad Kutinu, Grad Popovaču te općinu Velika Ludina napravili smo na godišnjoj razini oko 40 tisuća km.

Posebno moramo istaknuti te se zahvaliti našem Ministarstvu na donaciji novčanih sredstava za jedno terensko vozilo bez kojega bi vrlo teško ostvarili takve rezultate rada.

No istovremeno moramo i spomenuti Grad  Popovaču te općinu Velika Ludina koji u rečenim potporama nisu učestvovali ni sa jednom kunom te da prošlu godinu kao i protekle tri godine kako radimo na njihovom području su uprihodili udruzi kroz projekte punih 0 ( nula) kuna, a na temelju njihovih korisnika olakšali su naše prihode u visini od oko 17 tisuća kuna i to samo trošak goriva, koje smo mi morali izdvojiti od teško zarađenih novaca od Ministarstva.

Obzirom da zakon o socijalnoj skrbi nalaže da i lokalne zajednice moraju učestvovati sredstvima iz svog proračuna u aktivnostima socijalne politike koju provodi naša udruga bilo bi interesantno vidjeti zašto to ne vrijedi za gore spomenute.

No bez obzira na sve teškoće u radu, snijeg, kiša, prteni putovi, nikakva podrška od Grada Popovače i općine V. Ludina nadamo se ove godine još boljim rezultatima rada kao i zadovoljstvu naših korisnika.