Grad Kutina
Čišćenje
Čišćenje
Hrvatski srednji sloj ;)
Snimanje filma
Snimanje filma

Poštovani posjetitelji,

Naša web stranica je u postupku nadogradnje. Molimo Vas za još strpljenja da to odradimo do kraja. Sve što je do sada bilo dostupno na web stranici je i sada dostupno, a plan je još proširiti obavijesti.

S poštovanjem, Udruga Unuk

Za 24.socijalno ugroženih građana

 

Udruga nezaposlenih u Kutini u sklopu svog projekta „Pomoć u kući“ od trećeg mjeseca ove godine dobila je dozvolu i za dostavu toplog obroka. Tijekom svih proteklih mjeseci udruga u prosjeku dostavi mjesečno i do petsto besplatnih toplih obroka za dvadeset četvero socijalno ugroženih korisnika koji su temeljem rješenja Centra za socijalnu skrb Kutina dobili pravo na isti.

 

Usluge, pomoći u kući, kao i topli obrok financira Ministarstvo socijalne politike i mladih RH. 
Obzirom da udruga pokriva područje Centra za socijalnu skrb Kutina koje se proteže od Popovače do Janja Lipe što znači da dnevno radimo od 100 do 150 km u šestom mjesecu je novcima iz projekta Sisačko-moslavačke županije nabavila i Elektro skuter te je kroz ljetne mjesece uštedjela znatan dio sredstava koje inače izdvaja za gorivo. Osim uštede na gorivu udruga  nabavkom Elektro skutera doprinosi i smanjenju štetnih plinova te tako čuva i naš okoliš.
Udruga unuk je uz pomoć grada Kutine nabavila i 1200 litarski spremnik za vodu što je darivala jednoj starijoj osobi koja živi u  Batini na brdu te nema pitku vodu. 


Osim brige za socijalno ugroženu populaciju stanovnika grada Kutine i Popovače sa okolnim naseljima udruga nezaposlenih u Kutini  svojim programima i projektima svake godine smanji brojku nezaposlenih pa tako trenutno zapošljava petero ženskih osoba iz rizičnih skupina.